Nyheder og aktiviteter

Udviklings-konference om musikken potentiale i fremtidens sundhedsvæsen

Dansk Musikterapeutforening afholdte i sidste uge en udviklingskonference sammen med Tænketanken Musik & Sundhed, Aalborg Universitet og DJBFA – om musikkens potentiale i fremtidens sundhedsvæsen. Vi ønsker, at den viden vi har om, hvad musik og musikterapi kan, skal bruges – og at flere kommuner og regioner vil arbejde aktivt med at implementere musik og musikterapi, hvor det giver mening!

Til konferencen kom der flere gode forslag til, hvordan feltet og aktørerne forløser potentialet for musikkens sundhedsfremmende og terapeutiske kvaliteter. To af dem var f.eks.(1) en task force/rejsehold, der skal rejse rundt til regioner og kommuner og formidle viden og løsninger og (2) et videnscenter, hvorfra den fremtidige indsats for feltet i Danmark koordineres.

Blandt talerne på konferencen var også Lars Ole Bonde (prof. emeritus i musikterapi, Aalborg Universitet), som fortalte om Musikterapiklinikken på Aalborg Universitetshospital, Psykiatrien som et eksempel på en velafprøvet dansk model for anvendelse af musikterapi og musikmedicin implementeret i den tværfaglige behandlingsindsats i psykiatrien.

Tilgå link til musikterapiklinikken her: https://psykiatri.rn.dk/…/forskningsen…/musikterapiklinikken

Videoen her blev i øvrigt produceret på dagen,  af DJBFA og Tænketanken arbejder videre med at styrke det tværfaglige samarbejde og kommunikationen mellem de mange interesserede aktører indenfor feltet – såvel politisk som fagligt.

Musik i fremtidens sundhedsvæsen

Udviklingskonferencen "Musik i fremtidens sundhedsvæsen" satte fokus på næste skridt for at få musikken ud i sundhedssystemet. Hør, hvad kulturminister Joy Mogensen mener om mulighederne. Om erfaringerne fra DJBFA / Komponister og Sangskrivere og musikterapeuterne m.m.Konferencen 5. september var arrangeret af Tænketanken Musik & Sundhed, som DJBFA er en del af. Video: Johan Ask Pape for DJBFA.

Slået op af DJBFA / Komponister og Sangskrivere i Onsdag den 11. september 2019